Copyright © Heemkring Wieze 2000-2023. Website by Rik Vermeir & Luc Verleysen(Myrmo).
  Geachte bezoeker,

  Wij zijn als heemkring van Wieze bijzonder verheugd u onze website voor te stellen.
  Met deze website willen we onze werking én ons prachtig dorp Wieze nog meer visualiseren en de bezoeker op de hoogte houden van onze activiteiten. We willen heel dynamisch het contact onderhouden met onze leden en sympathisanten en staan open voor suggesties. Elke tip, opbouwende kritiek of goed idee wordt in dank aanvaard en minstens ernstig genomen.
  Er valt immers véél te doen rond heemkunde en erfgoed in het bijzonder.
  Via onze website heeft u de mogelijkheid om in contact te treden met het bestuur, kan u publicaties bestellen, lid worden, foto’s bekijken en downloaden en nog veel meer.

  Wij wensen u veel surfplezier.

   

  Oudheidkundige Kring H.H. Salvator Wieze

   

  • 2022
 • 24 april 2022
  Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. Op zondag 24 april is er de klassieke Erfgoeddag in de pastorie te Wieze en dit van 10u tot 18u. Wij richten onze schijnwerpers op de jongensschool; op al die kinderen en jonge kerels die in Wieze school liepen en/of er hun broek versleten 😄 - een item dat nog niet zoveel aan bod is geweest.
  Graag verwelkomen wij u op de Sasbaan 2 tijdens de Erfgoeddag 2022! • 17 april 2022
  Graag willen we via deze al onze sympathisanten en leden een zalig Pasen wensen. De pandemie lijkt zich stilaan tot ‘aanvaardbare’ proporties te begeven. Dit zal allicht positief tot uiting komen bij tal van verenigingen en organisaties, die na twee jaar stilte, weer in actie kunnen komen. Zo hopen wij als heemkring u toch ook weer ergens te velde tegen te komen, bijvoorbeeld tijdens de Erfgoeddag 2022 op 24 april e.k.