Copyright © Heemkring Wieze 2000-2023. Website by Rik Vermeir & Luc Verleysen(Myrmo).
  Geachte bezoeker,

  Wij zijn als heemkring van Wieze bijzonder verheugd u onze website voor te stellen.
  Met deze website willen we onze werking én ons prachtig dorp Wieze nog meer visualiseren en de bezoeker op de hoogte houden van onze activiteiten. We willen heel dynamisch het contact onderhouden met onze leden en sympathisanten en staan open voor suggesties. Elke tip, opbouwende kritiek of goed idee wordt in dank aanvaard en minstens ernstig genomen.
  Er valt immers véél te doen rond heemkunde en erfgoed in het bijzonder.
  Via onze website heeft u de mogelijkheid om in contact te treden met het bestuur, kan u publicaties bestellen, lid worden, foto’s bekijken en downloaden en nog veel meer.

  Wij wensen u veel surfplezier.

   

  Oudheidkundige Kring H.H. Salvator Wieze

   

  • 2022
 • Mei 2022
  Ondertussen hebben we de Erfgoeddag 2022 weer de nodige aandacht gegeven. Zoals geweten hebben wij de jongensschool onder de aandacht gebracht door tal van oude tot zeer oude klasfoto’s. We hebben zo’n 180 bezoekers verwelkomd in de pastorie. Voor velen was het een weerzien met hun jeugd en werd er danig over en weer gereflecteerd wie er toch allemaal nog te zien was op de oude klasfoto’s.
  Foto’s: Rik Vermeir • 29 april 2022
  De meiboom prijkt terug op het Wiezeplein!
  De meiboom werd dit jaar opgericht onder het goedkeurend oog van burgemeester Jan Vanderstraeten. De brandweer trok de boom recht en werd hierbij enthousiast aangemoedigd door de schoolkinderen van Wieze. Voor het planten van de boom kon de Meiboommaatschappij “Samen Sterk” rekenen op de zeer gewaardeerde steun en hulp van de gemeente Lebbeke, de Technische Dienst en de cultuurdienst van de gemeente Lebbeke en de het brandweerkorps van Lebbeke.
  Foto’s: Luc Van Driessche • April 2022 Ondertussen is ons eerste ledenboekje reeds een tijdje verschenen. Het betreft een themanummer over de coiffeurs/coiffeuses die in Wieze actief waren/zijn. De bijdrage werd geschreven door André Merckx. • 24 april 2022
  Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. Op zondag 24 april is er de klassieke Erfgoeddag in de pastorie te Wieze en dit van 10u tot 18u. Wij richten onze schijnwerpers op de jongensschool; op al die kinderen en jonge kerels die in Wieze school liepen en/of er hun broek versleten 😄 - een item dat nog niet zoveel aan bod is geweest.
  Graag verwelkomen wij u op de Sasbaan 2 tijdens de Erfgoeddag 2022! • 17 april 2022
  Graag willen we via deze al onze sympathisanten en leden een zalig Pasen wensen. De pandemie lijkt zich stilaan tot ‘aanvaardbare’ proporties te begeven. Dit zal allicht positief tot uiting komen bij tal van verenigingen en organisaties, die na twee jaar stilte, weer in actie kunnen komen. Zo hopen wij als heemkring u toch ook weer ergens te velde tegen te komen, bijvoorbeeld tijdens de Erfgoeddag 2022 op 24 april e.k.