Copyright © Heemkring Wieze 2000-2025. Website by Rik Vermeir & Luc Verleysen(Myrmo). 


 • 2022
 • 23 december 2022
  Beste leden, vrienden en sympathisanten.
  Via deze willen we u alvast een zalig Kerstfeest en voorspoedig en gezond nieuw jaar wensen.
  De heemkring mag zich terug aan een druk jaar verwachten; zoals elk jaar nemen we deel aan de erfgoeddag en ditmaal op zondag 23 april 2023 rond het thema ‘Beestig’. De traditie van de meiboom blijven we levendig houden, en met de regelmaat van een klok verschijnt ons ledentijdschrift. De laatste editie van 2022 handelt over de Chocolaterie Callebaut, een bijdrage van Jan Troch, en over Wieze, 20 jaar geleden, een bijdrage van André Merckx. Uw lidmaatschap blijft van onschatbare waarde. Graag maken we van de gelegenheid gebruik om dat nog even te onderlijnen. Nieuwe leden zijn ook van harte welkom. Vier maal per jaar blijft u ons ledenboekje met tal van interessante bijdragen over ons dorp Wieze ontvangen.


 • Mei 2022
  Ondertussen hebben we de Erfgoeddag 2022 weer de nodige aandacht gegeven. Zoals geweten hebben wij de jongensschool onder de aandacht gebracht door tal van oude tot zeer oude klasfoto’s. We hebben zo’n 180 bezoekers verwelkomd in de pastorie. Voor velen was het een weerzien met hun jeugd en werd er danig over en weer gereflecteerd wie er toch allemaal nog te zien was op de oude klasfoto’s.
  Foto’s: Rik Vermeir


 • 29 april 2022
  De meiboom prijkt terug op het Wiezeplein!
  De meiboom werd dit jaar opgericht onder het goedkeurend oog van burgemeester Jan Vanderstraeten. De brandweer trok de boom recht en werd hierbij enthousiast aangemoedigd door de schoolkinderen van Wieze. Voor het planten van de boom kon de Meiboommaatschappij “Samen Sterk” rekenen op de zeer gewaardeerde steun en hulp van de gemeente Lebbeke, de Technische Dienst en de cultuurdienst van de gemeente Lebbeke en de het brandweerkorps van Lebbeke.
  Foto’s: Luc Van Driessche


 • April 2022
  Ondertussen is ons eerste ledenboekje reeds een tijdje verschenen. Het betreft een themanummer over de coiffeurs/coiffeuses die in Wieze actief waren/zijn. De bijdrage werd geschreven door André Merckx.


 • 24 april 2022
  Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. Op zondag 24 april is er de klassieke Erfgoeddag in de pastorie te Wieze en dit van 10u tot 18u. Wij richten onze schijnwerpers op de jongensschool; op al die kinderen en jonge kerels die in Wieze school liepen en/of er hun broek hebben versleten 😄 - een item dat nog niet zoveel aan bod is geweest.
  Graag verwelkomen wij u op de Sasbaan 2 tijdens de Erfgoeddag 2022! • 17 april 2022
  Graag willen we via deze al onze sympathisanten en leden een zalig Pasen wensen. De pandemie lijkt zich stilaan tot ‘aanvaardbare’ proporties te begeven. Dit zal allicht positief tot uiting komen bij tal van verenigingen en organisaties, die na twee jaar stilte, weer in actie kunnen komen. Zo hopen wij als heemkring u toch ook weer ergens te velde tegen te komen, bijvoorbeeld tijdens de Erfgoeddag 2022 op 24 april e.k.